1,2 liter mjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
ca 2 tsk kryddor
5 dl degvätska
1,2 liter mjöl
- tänk på att grova mjölsorter suger åt sig mer vätska, då får du minska mjölmängden något
4 tsk bakpulver
- eller två tsk bikarbonat och två knivsuddar citronsyra
2 tsk salt
ca 2 tsk kryddor
- exempelvis anis, fänkål, kummin, basilika, vitlök, oregano eller blanda några av dem
5 dl degvätska
- exempelvis filmjölk, mjölk, vatten, havremjölk eller blanda några av dem
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt degvätskan och knåda tills det är en smidig deg. Kavla ut på ett bakplåtspapper, ca 2 mm högt. Därefter grädda i ugnen i ca 5-7 minuter tills brödet fått färg. 250 grader strax över mitten i ugnen.
Prova dig fram med olika ingredienser, tjocklek och gräddningstid. Om du vill ha ett mjukare bröd, pensla med lite vatten när det är färdigt.
Gott det ser ut! Det luktar alltid så gott när man bakat bröd :) Gillas!
SvaraRaderakram kram Malin
Va gott! Jag saknar verkligen svenskt tunnbrör så det här måste jag prova!
SvaraRaderaTack för tipset!
Anette i MD