Recept Tunnbröd

1,2 liter mjöl 
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
ca 2 tsk kryddor
5 dl degvätska

1,2 liter mjöl 
- tänk på att grova mjölsorter suger åt sig mer vätska, då får du minska mjölmängden något
4 tsk bakpulver 
- eller två tsk bikarbonat och två knivsuddar citronsyra 
2 tsk salt
ca 2 tsk kryddor
- exempelvis anis, fänkål, kummin, basilika, vitlök, oregano eller blanda några av dem
5 dl degvätska
- exempelvis filmjölk, mjölk, vatten, havremjölk eller blanda några av dem

Blanda alla torra ingredienser,  tillsätt degvätskan och knåda tills det är en smidig deg. Kavla ut på ett bakplåtspapper, ca 2 mm högt. Därefter grädda i ugnen i ca 5-7 minuter tills brödet fått färg.  250 grader strax över mitten i ugnen. 

Prova dig fram med olika ingredienser, tjocklek och gräddningstid. Om du vill ha ett mjukare bröd, pensla med lite vatten när det är färdigt. 


2 kommentarer:

  1. Gott det ser ut! Det luktar alltid så gott när man bakat bröd :) Gillas!

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  2. Va gott! Jag saknar verkligen svenskt tunnbrör så det här måste jag prova!
    Tack för tipset!
    Anette i MD

    SvaraRadera