Bioshock Infinite

I helgen spelade jag äntligen klart Bioshock Infinite. Nedan följer något som skulle kunna liknas vid en minirecenssion.Du får spela Booker De Witt som fått i uppdrag att åka till Columbia (som råkar vara en stad bland molnen) för att hämta/rädda Elisabeth. Spelet börjar med att du vandrar runt på gatorna i den iddyliska staden Columbia. Det ser ut att vara en utopi men mycket ska visa sig vara knas med den närmast sektlika religionen där en profet styr staden med hjärnhand. Spelet går till stor del ut på att ta dig igenom eldstrider med poliser för att försöka komma bort från staden tillsammans med Elisabeth.

En sak jag verkligen gillar är att karaktärerna känns mänskliga men jag saknar möjligheter till fler dialoger och dialogval. Det är ett väldigt linjärt spel som för dig i en viss riktning utan möjlighet till så värst många val. Ytterligare positiv aspekt är att trots att Elisabeth är den som ska bli räddad så har hon en aktiv roll, hon kan ta hand om sig själv och hjälper dig i eldstriderna genom att tillhandahålla vapen och annat. Jag älskar att spelet har en bra och genomtänkt berättelse i grunden. Det handlar bland annat om förtryck, rasism, totalitära statater, fanatism och revolutionen som ligger och kokar under ytan.

Spelet lämpar sig bra för nybörjare då det går att välja en lätt svårighetsgrad och när du dör så väcks du till liv ungefär där du dog. Så, är du sugen på att börja spela? Slå till!

Betyg: 9/10

1 kommentar:

  1. Hoppla! Här är jag helt, helt borta! Jag är inte en spelande människa om jag säger så. Sträcker sig till något tetris på datan...eller så :)

    SvaraRadera